Het dressoir als dé eyecatcher van het interieur met deze creatieve tips

Redactie — 15. Jun 2022 19:22

Een dressoir is te leuk om niet op een creatieve manier te gebruiken. Deze kasten hebben namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Ze mogen dan ook eigenlijk niet ontbreken in jouw interieur. Niet in de woonkamer en keuken, maar stiekem ook niet in de bad- of slaapkamer.   

Met deze creatieve tips geef je jouw dressoir de aandacht die het absoluut verdiend. 

Een dressoir op verschillende manieren gebruiken in huis

Deze lage kasten bieden niet alleen veel opbergruimte, ze voelen zich ook thuis in vrijwel elke ruimte van het huis. Wij geven je alvast 5 leuke bestemmingen voor jouw dressoir. 

1. Dressoir in de babykamer

Een dressoir is een geweldig item én opbergmeubel voor op de babykamer. Deze lage kasten zijn vaak veel compacter dan de grote ladekasten die je in de winkel koopt. Dressoirs kun je daarnaast bewerken en verven in de kleuren van de kamer. Door de vele laden en kasten heb je altijd voldoende ruimte tot je beschikking. En omdat een dressoir vaak een vlak blad heeft dat goed op hoogte is, kun je een dressoir ook als commode gebruiken. 

2. In de woonkeuken

Buffetkasten zijn vaak te groot voor in een woonkeuken of een keuken. Toch heb je ruimte nodig voor het opbergen van je bestek en je servies. Een dressoir is dan een prima oplossing. Je kunt de lades gebruiken voor het bewaren van je bestek en tafellakens. De kasten kun je inruimen met je mooiste servies. Eventueel kun je de deuren van het dressoir ook van glas laten voorzien. Zo kun je een mooi of kostbaar servies altijd blijven zien.

3. Dressoir op het thuiskantoor

Waarom zou je jouw thuiswerkplek inrichten met een saaie archiefkast? Die ordners en papieren kunnen namelijk ook prima in een mooi dressoir. Daarnaast kun je het blad van het dressoir gebruiken voor het plaatsen van printers of andere kantoorapparatuur. 

4. In de eetkamer als wijnrek

Niets fleurt een eetkamer zo op dan een dressoir en een wijnrek. Wanneer je zelf handig bent, kun je een dressoir heel makkelijk voorzien van een ingebouwd wijnrek. Daarvoor hoef je vaak alleen maar de kastdeuren en de legplanken te verwijderen. Vervolgens plaats je latten op de juiste afstanden voor jouw flessen wijn. Een lekkere én stijlvolle oplossing. Heb je wat minder ruimte nodig voor flessen wijn? Gebruik dan 1 kastdeur als opbergruimte. Bijvoorbeeld voor het opslaan en bewaren van wijnglazen en wijnkoelers.