Schoenenkast alternatief voor kleine ruimtes? 8 geweldige ideeën

Redactie — 15. Jun 2022 19:27

Een schoenenkast neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Het opbergen van schoenen in kleine ruimtes kan dan ook best een uitdaging zijn. Met dezes slimme opbergideeën heb je geen grote schoenenkast meer nodig. Daarnaast zijn deze 8 tips ook nog eens stijlvol. 

8 tips voor het opbergen van schoenen zonder schoenenkast

1. Schoenenkast onder het bed

Je kunt jouw schoenen ook opslaan onder het bed. Bijvoorbeeld in organizers van stof met een afsluitbare bovenzijde. Zo zie je in één oogopslag welke schoenen je hebt, blijven ze stofvrij en hoef je geen ruimte in te leveren voor een grote schoenenkast. Handig!

2. Organizer aan de wand

Je hebt liggende organizers voor onder het bed, maar ook hangende voor aan de wand. Deze stoffen organizers zijn voorzien van vakken. Ze bieden voldoende ruimte voor als jouw slippers, sneakers, pumps en andere stappers. Deze kun je ook in je kledingkast hangen. 

3. Kruidenrek gebruiken voor schoenen

Heb je nog oude houten kruidenrekken liggen die je niet meer gebruikt? Dit is dé ideale schoenenkast als je ruimte wilt besparen. De schoenen plaats je rechtop met de punt naar beneden. Zorg er dus wel voor dat ze breed genoeg zijn voor de punten van je schoenen. 

4. Dressoir met verschillende vakken 

Ook een dressoir is een prima alternatief voor een schoenenkast. Haal de kastdeurtjes er eventueel uit voor meer overzicht. Plaats wat meer planken zodat je ruimte hebt voor nog meer schoenen. Het blad kun je gebruiken voor het opslaan van andere spulletjes. 

5. Betonrooster aan de wand voor pumps

Heb je een flinke collectie hakken en pumps? Hang dan simpelweg een betonrooster op als alternatief voor een boekenkast. Hang het rooster iets van de wand. Hang jouw schoenen op aan hun naaldhak. Een geweldige creatieve manier voor het opslaan van schoenen. 

6. Kapstokhaken als schoenenkast

Gebruik kapstokhaken voor het ophangen van al jouw schoenen aan de wand. Je kunt de schoenen andersom ophangen aan hun hakken of veters. De vloer van jouw gang of berging is zo altijd keurig opgeruimd en schoon. Zonder dat je een schoenenkast hoeft te plaatsen. 

7. Hoeken gebruiken

Maak gebruik van nutteloze ruimtes zoals hoeken. Deze kun je prima opvullen met kleine planken. Een perfecte manier om schoenen op te stapelen op een creatieve manier.

8. Opbergmanden voor schoenen

Heb je geen ruimte voor een grote schoenenkast maar wil je jouw woning wel georganiseerd houden? Berg jouw schoenen dan op in leuke opbergmanden. Zorg ervoor dat ze goed in je interieur passen en kies voor elke soort schoen één mand. Leuk én praktisch!