De mooiste badkamer doe-het-zelf ideeën voor een klein budget

Russell — 10. Jul 2022 07:56

De badkamer is misschien wel de meest gebruikte ruimte van het huis. Hier beginnen we de dag, maar sluiten we hem ook af met een ontspannende douche of een bad. Reden te meer dus om deze ruimte van een luxe maar voordelige makeover te voorzien met onze tips.  

5 badkamer make-over budget tips voor een luxe uitstraling

Is jouw badkamer niet zo luxe of romantisch als je graag zou willen? Wij geven je 5 tips waarmee je jouw badkamer ook met een klein budget van een prachtige make-over voorziet. 

1. Gebruik planken als opbergruimte

Gebruik brede houten planken als opbergruimte voor jouw handdoeken en shampoo. Daarmee geef je jouw badkamer een luxe en persoonlijke uitstraling. Verf de planken in de kleuren van je badkamer en verplaats die dichte grote kast naar een andere ruimte in huis. 

Werk met rustige accessoires en plaats de vaak kleurrijke shampoo flessen in een mandje. 

Meer ruimte zorgt namelijk al snel voor een uitstraling die luxe en rust uitstraalt.

2. Verf het plafond of de muur

Badkamers zijn over het algemeen erg klinisch en wit. Voeg wat meer warmte toe aan de ruimte door het plafond of een deel van de muur te verven. Bijvoorbeeld in een kleur die past bij de rest van het interieur, of juist een contrasterende tint. Vooral aardse metallic kleuren geven jouw badkamer een luxe uitstraling zonder dat je hier veel geld aan hoeft te besteden.

3. Chique foto’s aan de wand

Vul een lege muur op met een kleine galerij van foto’s. Werk met verschillende lijsten voor een speels effect, maar gebruik één kleur afbeeldingen. Zo creëer je een luxe uitstraling. 

Gebruik bijvoorbeeld aansprekende foto’s uit tijdschriften om nog meer geld te besparen. 

4. Werk met tropische planten

Een mooie badkamer is niet compleet zonder groen. De kleur steekt niet alleen mooi af tegen de muren en het sanitair, maar het geeft de ruimte ook een echte wellness look. Gebruik geschikte kamerplanten uit huis of vraag jouw vrienden om stekken. Zo tover je jouw badkamer goedkoop om tot een groene en frisse wellness jungle. 

5. Nieuw douchegordijn in een donkere luxe tint

Een douchegordijn is niet duur maar voorziet de ruimte wel gelijk van een nieuwe frisse look. Gebruik vooral donkere kleuren als je jouw badkamer een rustgevende en warme uitstraling wilt geven. Je kunt het gordijn ook afstemmen op de kleuren van de wanden.