Bouwprojecten voor in huis die je zelf kunt maken

Arvind — 15. Jun 2022 08:00

Bouwprojecten voor in huis kun je eenvoudig zelf maken. Dit is een leuke manier om je vrije tijd aan te besteden. Daarnaast knapt jouw interieur natuurlijk behoorlijk van op. Zonder dat je veel geld hoeft te investeren aan nieuwe meubels. Met de onderstaande bouwprojecten inspiratie ideeën, geef je elke ruimte van het huis of het terras iets persoonlijks mee. 

Inspiratie ideeën voor jouw doe-het-zelf bouwprojecten 

1. Buitenkeuken op het terras

Hou je van buiten koken? Dan is het maken van een buitenkeuken een perfecte manier om jouw terras mee uit te breiden. Bijvoorbeeld voor gezellige feesten en barbecues. Als je al een barbeque hebt, dan kun je beginnen met het maken van een houten ombouw. Bijvoorbeeld met voldoende opbergruimte zoals kasten, lades en schappen. Deze bouwprojecten zijn niet moeilijk om te maken en voegen écht iets toe aan het buitenleven. 

2. Plantenbak of kruidenrek 

Wil je het terras of de tuin opfleuren met mooie plantenbakken? Dan hoef je niet veel geld uit te geven. Er zijn namelijk voldoende bouwprojecten waarmee je zelf een plantenbak of kruidenrek kunt maken. Je kunt een nieuwe plantenbak maken van een oud meubelstuk of van andere bouwmaterialen die je over hebt van andere leuke projecten. Een verhoogde plantenbak of kruidenbak is een geweldige manier om meer planten toe te voegen aan je tuin of terras. Zonder dat dit teveel ruimte in beslag neemt. 

3. Salontafel of bijzettafeltje maken

Met de  leukste bouwprojecten kun je ook zelf meubels maken. Dat is zeker leuk als je het interieur van jouw woning regelmatig van een nieuw item wilt voorzien. Met de juiste bouwprojecten is het maken van een bijzettafel of een salontafel helemaal niet moeilijk. Daarnaast kun je het hout naar wens bewerken. Bijvoorbeeld met een kleurbeits, een lak of een mooie kleur verf. Op maat gemaakte meubelstukken zijn een waardevolle aanvulling in elke ruimte van het huis. Zo voeg je op een voordelige manier iets persoonlijks toe. 

4. Boekenplank voor in huis

Neemt jouw huidige boekenkast te veel ruimte in beslag of heb je juist een nieuwe plek nodig voor al jouw boeken? Dan kun je de woonkamer of het thuiskantoor ook voorzien van zelfgemaakte boekenplanken. Dit is één van de meest eenvoudige en leuke bouwprojecten voor in huis. Een boekenplank is niet alleen praktisch, maar natuurlijk ook heel stijlvol. Verf de planken in de kleuren van jouw interieur of kies voor een klassieke beits of lak.