5 dingen om in gedachten te houden bij het schoonmaken van je tuin in het voorjaar

Arvind — 19. May 2022 12:36

Voordat u kunt beginnen met het voorbereiden van de tuin op het seizoen, zijn er eerst een paar vervelende taken die u moet uitvoeren.

De volgende stap moet worden opgeruimd en voorbereid zodat het leven in de tuin weer tot leven kan komen.

  • De voorjaarsschoonmaak in de tuin omvat:
  • Schoonmaken van schuur, kas, terras en tuingereedschap
  • Wieden en wieden
  • Reiniging van algen op tegels en houtwerk en evt terrasmeubilair
  • Snoeien van rozen en enkele bomen en struiken
  • Roei zoveel mogelijk killer slakken uit

En waar te beginnen?

Opruimen en schoonmaken

Het ligt voor de hand om te beginnen met het opruimen van al het verdorde, maar afhankelijk van hoe de temperatuur zich gedraagt, is het eigenlijk mogelijk dat je je een beetje in moet houden met die taak.

Als je vroeg op pad gaat, kun je overal slapende egels tegenkomen. De kleine dieren zijn beschermd en je moet ze eindelijk laten slapen en het zien als een teken dat je ergens anders moet beginnen als je graag wilt beginnen, of het project uitstelt.

Als er neiging tot nachtvorst is, moet je de dode planten ook wat langer in de bedden laten staan, om eventuele nieuwe scheuten tegen de vorst te beschermen, zoals bij een bloem als de vaste plant.

Aan de andere kant is het een heel goed idee om alle moordende slakken die je kunt pakken te verzamelen en te doden en om slakkeneieren te verzamelen.

En dan kun je anders beginnen met het bekijken van het tuinhuisje en kijken of je alles hebt wat je nodig hebt en het zo nodig repareren. nodig hebben.

De kas en tuinschuur worden gegarandeerd schoongemaakt en er zijn vast ook nog wat tuingereedschap en andere spullen die een liefdevolle hand nodig hebben.

Onkruid wieden en verwijderen van mos en algen

Ook kunt u met een gerust hart beginnen met wieden - hoe eerder hoe beter, zodat het onkruid niet blijft plakken.

Voor tegels is het een goed en milieuvriendelijk idee om voegzand tussen de tegels te vullen om onkruid te voorkomen.

Begin met het krabben van de gewrichten en pak ze. onkruid dat al zijn weg heeft gevonden wordt verwijderd. Vul vervolgens de voeg tussen de tegels. Zorg ervoor dat u de voeg in de voegen veegt.

Werk af door mortel over de tegels te strooien en een paar weken te laten staan. Dan kun je de tegels vegen met een harde bezem

Zo los je ook nog een ander probleem op: algengroei op tegels!
Ook verwijder je algen en vuil, waardoor je mooie tegels krijgt.

Algen op houtwerk daarentegen moeten met water en een borstel worden weggeboend.

Als er mos van het gazon moet worden verwijderd, is het ook een goed moment om hiermee aan de slag te gaan zodat u snel het eerste gras kunt maaien.

U kunt ook beginnen met het verplaatsen van de bolgewassen die verplaatst moeten worden, omdat dit moet gebeuren als de plant is verdord en als u dit in het voorjaar doet, is de plant gemakkelijker te zien dan in het najaar.

Als de vorst helemaal weg is kunt u beginnen met het snoeien van de rozen en het verwijderen van bijvoorbeeld dode takken van frambozen en bramen, en eventueel is het ook mogelijk om in de vroege periode bomen te verplaatsen of te planten.

RELATEREDE ARTIKLER